Jak vybrat cyklistické kraťasy Jeanstrack

Od května 2022 jsme se stali oficiálním distributorem španělské značky JeansTrack pro Českou a Slovenskou republiku. 

Jejich cyklistické a horolezecké oblečení se již od samého začátku těší velké oblibě. Množí se nám ale dotazy ohledně výběru vhodných cyklistických kraťasů, a tak jsem se po dvou měsících testování rozhodl napsat tohoto stručného a snad i srozumitelného průvodce.

Cyklistické kraťasy JeansTrack se dělí na tyto základní řady: 

  • Soho
  • Gravel
  • Pump
  • Ride
  • Heras
  • Jeans

Soho se svým střihem a provedením nejvíce podobají klasickým jeansovým kraťasům. Hodí se spíše pro městskou cyklistiku. Mají klasické kapsy i střih, díky použití Coolmaxu se ale hodí na celodenní nošení pro každou příležitost. Já je s oblibou nosím do práce a nebo na dlouhé cesty autem, kdy rozvážím kola po celé republice. Mají nastavitelnou šířku v pase. Jsou velmi pružné a materiál je velmi odolný. 

soho-jeans-destroy-men-s-urban-cycling-shorts

Gravel, jak už napovídá jejich název se hodí na městskou, silniční a gravel cyklistiku. Ale i na běžné nošení. Jsou užšího střihu, v předu mají dvě klasické kapsy a jednu na zip. Vzadu mají jednu kapsu se zapínáním na stiskací knoflík. Nemají nastavitelnou šířku v pase, ale jsou velmi pružné.

gravel

Pump jsou podle mě opravdové univerzály, které se hodí na jakoukoliv cyklistiku, ale také na turistiku nebo bežné nošení. Mají dvě otevřené kapsy v předu a dvě vzadu. Na stehnech mají dva rozepínací větrací otvory. Mají nastavitelnou šířku v pase. Střih není ani úzký, ani široký -tak akorát. Jsou ze středně pružného, ale lehkého materiálu, díky kterému jsou velmi komfortní i v horkých letních dnech. 

pump

Ride jsou unisex kraťasy vhodné pro muže i ženy. Jedná se také o univerzální kraťasy se zkrácenou délkou nohavic, které se díky absenci zadních kapes hodí více i na silniční cyklistiku a náročnější turistiku. Díky dvěma zapínacím kapsám v předu se budou ale hodit i na lezení nebo aktivity, kdy potřebujete mít jistotu, že vám z kapes nic nevypadne. Střih není ani úzký, ani široký -tak akorát. Mají nastavitelnou šířku v pase. Jsou ze středně pružného, ale lehkého materiálu, díky kterému jsou velmi komfortní i v horkých letních dnech. 

ride

Heras jsou TOP kraťasy pro nejnáročnější jízdu, zacházení a výdrž. Mají unisex volnější střih, takže se hodí pro muže i ženy. Nejvíce uspokojí MTB jezdce, kteří jezdí v terénu, klidně i tom nejnáročnějším - i na závodech. Mají 4 klasické a 2 kapsy na zip. Na stehnech mají dva rozepínací větrací otvory. Jsou volnějšího střihu. Mají plynule nastavitelnou šířku v pase. Jsou z velmi elastického a velmi odolného materiálu.

heras

Jeans jsou kraťasy, které velmi připomínají klasické jeansové kraťasy, ale svým provedením se hodí pro rekreační MTB cyklisty a cyklosturistiku. Mají unisex volnější střih, takže se hodí pro muže i ženy.  Mají 4 klasické a 2 kapsy na zip. Na stehnech mají dva rozepínací větrací otvory. Mají plynule nastavitelnou šířku v pase. Jsou volnějšího střihu. Jsou z málo elastického a velmi lehkého materiálu, takže se hodí i do horkých letních dnů. 

jeans

 

Tak snad to nyní budete mít s výběrem vhodných kraťasů pro vás jednodušší. A pokud budete mít po doručení pocit, že jste vybrali špatně, tak stále platí, že u nás máte 30 denní lhůtu na vrácení nebo výměnu zboží. 

 

×