Movember - vyhraj cyklistické oblečení ZDARMA

V roce 2018 jsem prodělal Akutní myeloidní leukémii a zrovna v tomto roce jsem se dozvěděl o celosvětové akci na podporu mužského zdraví MOVEMBER. A od zoho roku si každý listopad nechávám narůst pořádného kníra, abych na tuto problematiku upozornil.

Movember je celosvětová charitativní akce, který se koná každý listopad, jejimž cílem je zvýšit povědomí o mužském zdraví a získat finanční prostředky na podporu výzkumu a prevence mužských onemocnění, zejména rakoviny prostaty, rakoviny varlat a duševního zdraví mužů. Název "Movember" vychází z kombinace slov "moustache" (vousy) a "November" (listopad), protože jedním z charakteristických prvků této události je, že muži po celý měsíc listopad nosí vousy nebo si je pěstují a zdobí, aby upoutali pozornost a podpořili tím diskuzi o mužském zdraví.

Movember je nejen způsobem, jak získat finanční prostředky pro důležité mužské zdravotní záležitosti, ale také prostředkem, jak zvýšit povědomí o těchto otázkách a odstranit stigmatizaci spojenou s mužským zdravím. Různé organizace po celém světě spolupracují na této události a vytvářejí komunitu lidí, kteří se angažují ve prospěch zdraví mužů. Oficiální stránky akce s dalšími informacemi najdete zde

A abychom na tuto akci upozornili a dostali ji do širšího povědomí zejména u mužů, rozhodli jsme se na Listopad uspořádat soutěž pro muže. 

×