Proč jsou nejlehčí dětská kola tou nejlepší volbou pro vaše děti

Já sám mám 3 děti. Nejmladšímu je budou za chvíli 3 a tak nastal čas vybrat vhodné kolo. Už když jsem malému vybíral odrážedlo, tak jsem na něm "testoval" různé modely. A skončili jsme s odrážedlem BungiBungi Lite 12. A to proto, že malej si na něm byl od začátku nejjistější a po nějaké době, když přišli s manželkou za mnou do obchodu, tak už si ani na jiné nechtěl sednout. A já si myslím, že to bylo díky nízké hmotnosti a velkým nafukovacím kolům, které mu poskytovaly rychlost, snandou ovladatelnost a komfort na nerovnostech. 

A tak i první kolo jsme se rovnou snažili vybírat co nejlehčí. Před nedávnem jsme naši nabídku rozšířili o českou značku Beany, která aktuálně vyrábí nejlehčí dětská kola na trhu. Z počátku jsme se obávali, jestli 16" kolo Beany Zero 16 nebude moc velké, ale naštěstí se to ukázalo jako dobrá volba, protože malej začal během dvou dnů jezdit. 

Snímek obrazovky 2023-09-18 v 15.15.23

A tak jsem se rozhodl napsat článek, proč by rodiče měli brát v úvahu tato kola pro své malé cyklisty? Zde je několik důvodů:

1. Lehkost a snadné ovládání

Beany si zakládají na svém závazku k výrobě nejlehčích dětských kol na trhu. Díky tomu jsou tato kola snadno ovladatelná pro malé cyklisty. Lehký rám umožňuje dětem snadno zvládat jízdu, což zvyšuje jejich sebevědomí, pohodlí během jízdy a ochotu jezdit. 16" kola váží pouhých 5,4 kg. 

Proč si dát na váhu kola pozor?

- Jízda na těžkém kole dítě stojí spoustu energie a nedokáže na něm ujet tak dlouhou trasu, jak by si přálo. Vidina dlouhých rodinných cyklovýletů se tudíž zkracuje na jízdu kolem bloku.

- Jízda na těžkém kole je vyčerpávající a únava výrazně zvyšuje riziko možného úrazu. Unavené dítě není pozorné, zpomalují se mu reflexy a ochabují svaly. Může proto mnohem snadněji dojít k přehlédnutí nebezpečí, pádu či k nezvládnutí cyklistického manévru. 

- Jízda na těžkém kole má negativní dopad také na zdraví dítěte, které nepřiměřeně namáhá určité svalové skupiny. Pohyb během šlapání je mnohdy kvůli nadměrné námaze prováděn špatně a může dojít k jeho zafixování do budoucna.

- Těžké kolo je bič rovněž na rodiče. U menších dětí kola často poponášíme,vyndáváme a zase ukládáme. Lehké kolo dítě spolehlivě unese a dokáže jej samo uložit například do sklepní kóje či s ním vyjet pár schodů. S tím těžkým se budou dřít rodiče.

- Dítě ztrácí motivaci a radost z jízdy. Na kole se mu jede těžko, je unavené a frustrované. To může vyústit až v nechuť k jízdě a k tomu, že si dítě spojí kolos negativními pocity, což ho odradí od touhy sportovat.

2844_27

2. Bezpečnost na prvním místě

Beany si klade za cíl poskytovat vysokou úroveň bezpečnosti pro děti. Dětská kola této značky jsou navržena s ohledem na stabilitu a spolehlivost. To znamená, že rodiče mohou mít klid v tom, že jejich děti budou v bezpečí během svých jízd. Kola jsou vyrobená z odolných materiálů, které odolají nárokům aktivního dětského života. To znamená, že tato kola vydrží a budou dětem sloužit po dlouhou dobu.

 

3. Stylový design

Beany si dávají záležet na tom, aby dětská kola byla nejen funkční, ale i atraktivní. Kola jsou k dispozici v různých designech a barvách, což umožňuje dětem vybrat si takové, které odpovídají jejich osobnímu vkusu. Většina barevných kombinací je zvolena tak, aby bylo jedno zda na něm bude jezdit kluk nebo holka. 

Snímek obrazovky 2023-09-18 v 15.16.07

4. Podpora pro rozvoj dovedností

Dětská kola jsou skvělým nástrojem pro rozvoj rovnováhy, koordinace a fyzické kondice u dětí. Beany jsou navrženy s ohledem na tyto aspekty a pomáhají dětem rozvíjet tyto dovednosti během jízdy na kole.

5. Vynikající zákaznický servis

Značka Beany si zakládá na vynikajícím zákaznickém servisu. Pokud budete mít jakékoliv otázky nebo potřebujete poradit s výběrem kola pro vaše dítě, jsme vám vždy k dispozici. Rádi vás uvidíme na naší prodejně ve Znojmě, Husitská 1 (bývalá TS Bohemia). 

6. Vysoká užitná hodnota

Možná se vám bude cea 9000,- Kč za první kolo vysoká, ale to je jen zdání. Když se podíváte například na server bazoš.cz, tak zjistíte, že žěžká kola, která měla pořizovací cenu okolo 5 tisíc, se po jednom dítěti prodávají za úůlku a je jich na internetu plno. Kola Beany ztráci na ceně jen velmi pomalu a většinou jsou hned prodaná. 

Pokud hledáte kolo, které bude pro vaše dítě nejlepší volbou, dětská kola značky Beany stojí za vaše zvážení. S jejich lehkostí, bezpečností a kvalitou můžete mít jistotu, že vaše dítě bude mít skvělý zážitek z jízdy na kole a vy budete mít klid v duši. 

 

×